Page content

article content

Werken op de Floriade

Werken op de FloriadeAfgelopen zaterdag was het mijn dag om te werken op de Floriade! Villa Flora Is een groot gebouw op de Floriade waarin je heel veel bloemschikken tegenkomt! Er zijn zo’n twintig verschillende displays die allemaal anders en in verschillende stijlen zijn opgemaakt. Niet alleen omdat er steeds andere arrangeurs aan het werk zijn maar ook omdat ieder display een ander thema heeft.

Zo heb je displays met het thema modern, trendy, classic en extreem. Van elk thema zijn weer vier a vijf verschillende opzetjes gemaakt. Van bijzondere potten en vazen tot takken constructies en gevlochten manden.

Hoe gingen we te werk

Ondanks we ontzettend goed voorbereid waren door de organisatie van Green Emotion en eigen ontwerpen hadden gemaakt voor de displays die we toe bedeeld kregen, was het uiteindelijk heerlijk improviseren! Daar ben ik eerlijk gezegd sterker in dan van te voren alles uit denken.

Na 2,5 uur in de auto liep ik om 8.00 uur Villa Flora binnen. Wouw wat een rust! Een aantal maanden geleden was ik er al een kijkje wezen nemen als bezoeker en was het een drukte vanjewelste! Er was nog iemand en dat gaf mij de gelegenheid alles om mijn gemakje te bekijken; Het theater waarin we de displays zoude opmaken, de ruimte waar de bloemen stonden, de creaties van de arrangeurs voor mij en alle andere prachtige soorten bloemen zoals orchidee├źn en bromelia’s die in het kasje stonden!

Niet lang daarna kwamen de dames van Groei&Bloei en Deirdre van het Green Emotion team. Na wat uitleg ben ik met mijn creatieve brein gaan bedenken wat ik met de aangewezen displays, de bloemen (tros anjers) en de enorme keuze aan prachtige bijmaterialen kon gaan maken.

TrendyTrendy op de Floriade

De eerste display was trendy met hoge fel gekleurde vazen in ronde golvende modellen. Deze vazen wilde ik hoog opmaken, lekker de ruimte in en omdat alles hoog was wilde ik voor de toeschouwer ook op een aanraak hoogte wat van de leuke tros anjers laten zien. Daarom heb ik er een aantal vazen bij laten komen die zich daar prachtig voor leende.

De dames van Groei&Bloei hebben me daarin fantastisch geholpen! Zij hebben alle bloemen schoongemaakt en een drietal anjers steeds omwikkeld met aluminiumdraad. Deze dames zorgden er eigenlijk voor dat alles gesmeerd liep en ik me kon concentreren op het eindresultaat. Dankjulliewel!!

Klassieke schikkingClassic

Het tweede display was Klassiek en daar stonden prachtige, enorme terra cotta potten op. De uitdaging was hoe je de inimini kleine tros anjers mooi gaat laten uitkomen in die enorme potten..! Daarom besloot ik groepen te maken van de tros anjers zodat ieders kleur krachtiger stond met een groepje. Tussen de tros anjers door kwamen heel laag een aantal zonnebloemen die tevens voor rustpunten en diepte in het drukke geheel verzorgde en de bloemen in totaliteit meer aandacht gaf.

Ook hier hebben de dames van Groei&Bloei geweldig werk geleverd, alle bloemen netjes schoongemaakt, meegeholpen met afwerken van de enorme bloemstukken en heel netjes schoongemaakt. Wauw wat kun je toch bergen werk verzetten met zoveel hulp!

De dag vloog voorbij, ondanks ik ontzettend vroeg van huis ging! Buiten was het zeker 30+ graden en binnen heerlijk gewerkt met de airco aan. Bezoekers namen dan ook echt lekker de tijd om in het theater te zitten kijken hoe we bezig waren en een beetje afkoelen.

Hulp van vrijwilligers van Groei&BloeiHet leuke van werken tussen de bezoekers is dat je direct contact met ze kan maken. Leuk om te horen wat zij ervan vinden! Kreeg zelfs een applaus van een meneer in het publiek met een beetje gekkigheid, leuk!

Pak je kans nu het nog kan!!

De Floriade is nog een kleine 5 weken open dus als je nog heen wilt wacht dan niet te lang. De eerst volgende Floriade is pas over 10(!) jaar!! Het park is prachtig, de faciliteiten zijn geweldig, het is leerzaam, je kunt je verbazen over de enorme hoeveelheden bloemen, planten en bomen waarvan je het bestaan niet eens afwist!!!

Het Theater waarin we werkten:

Het theaterPubliek in het theater

Mooie creaties op de FloriadeLekker bloemig

Yup dat ben ik!Tros anjers met zonnebloemen een fleurig geheel!

 

 

Comment Section

0 reacties op “Werken op de Floriade

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.