Page content

article content

Zwarte Pietenboeket

Zwarte PietenboeketHet is de bedoeling dat je van Zwarte Piet vrolijk wordt, met z’n kleurrijke kleding en blije dansjes! Dus van een Zwarte Pietenboeket wordt je helemaal vrolijk! Gebruik de meest kleurrijke bloemen in alle verschillende vormen en maten en het kan eigenlijk niet mis gaan!

Misschien weet je het al van me maar ik hou erg veel van bloemen. Wanneer er in de winkel, waar ik een paar dagen per week werk, oude bloemen zijn die niet meer kunnen worden verkocht dan neem ik ze wel eens mee naar huis. Vaak denk ik ‘waar begin ik aan‘, omdat de meeste bloemen na een aantal dagen echt weggegooid moet worden (is toch weer extra werk). Aan de andere kant heb ik er ook erg veel lol van (ja ook al is het maar voor een paar dagen…)!

Zwarte Pietenboeket

Dit boeket is ook gemaakt van oudere bloemen. Het is een kleur explosie geworden en omdat ze vrij laag op een maffe, kleurrijke vaas staan heb ik het boeket gedoopt tot Zwarte Pietenboeket!

Hoe ik te werk ben gegaan is enerzijds heel makkelijk (voor mij) maar kan me voorstellen dat wanneer je nog niet zo veel feeling hebt met bloemen het ook juist heel lastig kan zijn. Het is mijn tweede natuur om bloemen zo te schikken dat bet een mooi totaal plaatje wordt. Dat je bloemen en de kleuren van de bloemen op een mooie manier gemixed worden. Dat de vormen van de bloemen mooi uitkomen naast elkaar en dat de lengte van de stelen zo worden afgesneden dat de bloemen in dit geval knus tegen elkaar aan komen maar elkaar niet verpletteren.

Bij dit Zwarte Pietenboeket schik ik de bloemen los in de vaas. Ik maak geen handgebonden boeket of bloemstuk in steekschuim. De vaas loopt taps toe en ik steek de stelen schots en scheef in het wilde weg 🙂 iets waarvan ik ook wel een zeg dat dat anders moet. In dit geval is het kruislingse juist handig omdat de bloemstelen wat grip krijgen en goed blijven staan.

De bloemen die gebruikt worden in dit boeket zijn: Twee verschillende Amaryllis, Euphorbia, Bolchrysant, Vanda orchidee, Germini’s, verschillende grootbloemige Rozen en Anjers.

Nu is wel zo dat dit boeket een andere uitstraling heeft nu de Amaryllis al open is, waarschijnlijk koop jij de bloemen vers van de bloemenveiling of bij de bloemist, en duurt het een aantal dagen voordat ze zover zijn!

Boeket in maffe vaas

Weetje: Wist je trouwens dat het in vele andere landen niet gebruikelijk is om verse, gesloten bloemen te gebruiken! Voor hen is het geefmoment het aller belangrijkste! Op dat moment moeten de bloemen er perfect bijstaan en gesloten bloemen zijn dan een teleurstelling. Dat is heel anders dan bij ons in NL of BE hier moet alles zo vers mogelijk zijn zodat men er het liefst weken van kan genieten. Ook heel begrijpelijk maar ook wel eens lastig.

 

Comment Section

2 reacties op “Zwarte Pietenboeket


Door sita op 5 december 2012

hoi Nelleke,

door de kleurenmix van dit boeket, geeft het mij al weer een fijn voorjaar gevoel.
maar goed dat duurt nog wel even haha.
leuk gedaan hoor?


Door louisa op 5 november 2013

Hoi Nelleke.

Ik zit niet op faceboek, dus kan ik ook niet kijken naar jou pdf over je kerstballenvaas.

Plaats een reactie


*


Nelleke
Nelleke Bontje is het creatieve brein achter Floralist.nl. Als Floral Designer reist ze veel, maakt van alles mee in bloemschikwonderland en heeft heel veel inspiratie te delen. Haar doel is zoveel mogelijk mensen te inspireren het leven mooier te maken met de geschenken van moeder natuur: Bloemen en planten.