Zweden houdt van bloemen!
26 augustus 2011 
in Events

Zweden houdt van bloemen!

En ik hou van Zweden! En dan met name Stockholm!! Wat een prachtige stad is dat! Mooi, stijlvol, trendy, schoon, prachtige architectuur, goed georganiseerd, hele vriendelijke mensen, heerlijk ijs en andere zoete, veel te lekkere delicatessen (…mmm)!

Ze zeggen wel eens dat daar waar je interesse in hebt je ook aan alle kanten opvalt… Dat was in mijn geval ook zo: OVERAL bloemen. Ze zijn er echt gek op in Zweden! Het begon me direct op te vallen in de vele stadsperkjes, bij de ingang van de winkels, in hangingbaskets in de straten en de vele accessoires in de winkels. Ik heb dat allemaal op de foto gezet zodat je er ook een goede indruk van krijgt!

Stockhome – Unieke Design gadgets

In deze winkel ‘Stockhome’ (ipv Stockholm) hadden ze allerlei super leuke accessoires en design gebruiksvoorwerpen. Wat ik met name erg leuk vond zijn de cupcake vormpjes versierd met de mooiste bloemenprints. Ik wilde direct cupcakes gaan maken met de mooiste bloemdesigns van marsepein.

Ook deze bewaardoosjes zijn super leuk! Geef mij er maar een paar van mee!

Bewaardoosje bloemdesignCupcakevorm met bloemdesign

Ook deze kussen zijn ware kunstwerken met BLOEMEN helemaal geborduurd!!

Urban Outfitters – Prachtige kledingwinkel

Mooie winkelIn een andere hele mooie kledingwinkel hebben ze veel accessoires met bloemen. Deze winkel op zich was al een hele attractie om binnen te gaan met een hele Mooie entreemooie entree en een fantastisch interieur, allemaal in stijl en tot in de details uitgewerkt.

Het toffe van deze winkel is ook dat het ooit een oude bioscoop of theater is geweest en een heel aantal details hebben ze zichtbaar gelaten. Kijk maar eens naar de entree, een witte lichtbak waar de voorstelling van de avond op stond en nu de naam van de winkel; Urban Outfitters.

En als je binnen staat kun je vanuit het midden omhoog kijken naar de balustrades, de geweldige kroonluchters en het prachtige plafond. Geweldige designs en decorstukken.

En natuurlijk de inhoud van de winkel die net zo bijzonder zijn als de winkel zelf.

  Bloem haarbandVintage en bloemenBloemsieraad

 

Taxi

Ja zelfs de taxi’s rijden rond met een vrolijke bloemen ‘touch’! Echt waar de meeste taxi’s hebben zo’n plaatje van bloemen op de auto of een groen blaadje om te laten zien dat ze verantwoord met het milieu omgaan! Zo vrolijk.

Bloemen taxi

 

 

 

 

 

 

Anders vrolijk

Op een andere manier heel vrolijk zijn de toch wel vele ‘wol, stoffen en knopen’ winkels (om ze maar even een naam te geven). Deze winkels vielen mij vooral erg op omdat ze hun etalages heel leuk hebben ingericht. Ik ben er (nog) niet aan toe om zelf te breien of andere kledingstukken te maken, maar bij het zien van deze winkel (en andere verspreid door de stad) wilde ik ineens heel graag dat ik kon breien en mijn eigen kleding kon ontwerpen en maken. ( Hmm misschien leuk om in de toekomst wat mee te doen (Fashionist…?)

Zie hier wat ik bedoel:

Wol, stoffen en knopen

In de komende week zal ik dagelijks een review van een bloemenwinkel plaatsten die ik in Stockholm bezocht heb. Er zitten hele mooie winkels tussen!

 

 

Over de schrijver
Remko
Door

Remko

op 26 Aug 2011

Ha, nice pics, leuk stukje! Werkse nu maar weer in Nederland :-)

Ellen
Door

Ellen

op 26 Aug 2011

Hoi Nelleke, ziet er inderdaad heel erg gezellig uit. die vrolijke kleding is waarschijnlijk afgeleid van de traditionele/ folkloristische kleding, maar nu in een modern jasje. Wij zijn in juni naar finland geweest en daar viel het me juist op dat er weinig bloemen en bloembakken waren, juist veel grauwe flats en huizen. Zelfs op de markt waren de zomerbloeiers behoorlijk duur, dat was de reden daarvoor denk ik. Wel was de natuur toen prachtig met allemaal bloeiende lupine's in de bermen. Geniet nog lekker na van de vakantie! en werk ze weer.

Nelleke
Door

Nelleke

op 26 Aug 2011

Wat een verschil dan met die twee landen! De prijzen in Zweden lagen ook wel een stukje hoger dan de prijzen in NL maar evengoed heerlijk overdadig!

Reactie plaatsen